Operaballet 2012

  • dato: 19.feb.2012 // klokken: 21:17 // kategori: Hverdagen // Kommentarer: 1Da har jeg endelig noe spennende å blogge om igjen! :-D 
For i går var det Operaball i Oslo, og jeg var prinsesse for en dag! :-)


Sakset fra www.operaballet.no:
«Den aller første kimen til operaballet ble satt i gang av en en Mozart-elskende realfagstudent ved UiO tilbake i 1986 da han inviterte 50 venner til forestilling på Den Norske Opera.

Året vokste dette til 250 gjester, de fleste fortsatt studenter, men også enkelte professorer og andre. Arrangementet hadde vokst til Operaforestilling etterfulgt av fest på Sognsvann.

Etter nok en Mozart opera etterfulgt av Mozart-nachspiel i en nattklubb ved Saga kino fikk endelig historiens første ?Operaball? se dagens lys. Denne gangen i Rococosalen på Grand. Mange var nå stilmessig vel antrukket i Mozarts stil, dansekurs avholdt, og universitetets rektor den gang, Inge Lønning, blitt med på dansen.

Året etter, i 1989, var Gamle Logen restaurert og operaballet begynner å ligne dagens, med operaforestilling, fakkeltog og underholdning i alle salene. Etter noen år ble også Oslo Symfoniorkester med på laget med menuetter, vals, galopp, deutsche tanze etc. og Tarantella på programmet.

Fra 2012 er det en ny gjeng entusiastiske balldronninger som ønsker å videreføre den stolte arven etter ?Det Norske Studentersamfund?, studentforeningen Tårnseilerne, og til sist Kulturentusiastene (2003-2011). Sistnevnte under ledelse av Gjøril Songvoll, grunnlegger og primus motor for Oslo Operafestival - opera til folket.

Operaballet er et unikt arrangement, åpent for alle som vil på ball, og med rom for utfoldelse både for musikere, dansere, og andre som ønsker å seg en magisk kveld hvor en kan tillate seg å kle seg opp og leve ut drømmen for en kveld.» 

Og hvem kan ikke like dette!? 8-)
Jeg dro på Operaball sammen med 3 venner, og her er referatet fra min opplevelse av Operaballet 2012.

Da jeg bestemte meg for å bli med på ballet var det egentlig en selvfølge at masken skulle være hjemmelaget. Så det var slik ballreisen startet for meg.

Jeg ville lage en maske som passet perfekt til mitt ansikt slik at den satt godt på, og derfor laget jeg den av gips. Kort fortalt brukte jeg gips-strips først (husk masse vaselin på hud og hår) og la over pulvergips etterpå, når grunnformen av strips var tørr. Masse pussing med sandpapir, et strøk maling og deretter pyntingen. Stoff på innsiden hindrer klamhet og gjør den litt mer behagelig på. Pynten er et stoffbånd som er klippet opp og montert på masken, små stener, glitter, løse øyevipper, fjær og en blomst. :-) Her er noen bilder gjennom prosessen.

Opptegning 

 

Grovmasken av strips.Pusset. Bånd montert og masken pusset ferdig.Masken malt grønn, som kjolen.Pyntingen har begynt.Pyntingen pågår.


Masken er ferdig pyntet.


 

Og her er masken på. Jeg ble veldig fornøyd i hvertfall :-)


Den ene kameraten jeg ba med stilte opp på kort varsel, og jeg bestemte meg for å lage en maske til ham også. 
Den ble til slik: Hvit maske kjøpt på panduro ble klippet i fasong og malt sort. Mønster ble skisset opp og bånd ble limt fast. Jeg festet stoff på innsiden av denne også. Mønsteret ble malt på.Swirls av sorte perler og glitter ble montert på, og masken ble lakkert til slutt.
Og her stilte mannen min opp som modell for masken.

Kjolen jeg skulle bruke bestilte jeg fra Kina via Ebay. Den er sydd etter mål og kostet bare 700 kroner. Fraktfritt tilsendt. Jeg kunne ikke tro det - for kjolen er virkelig både vakker og av god kvalitet!

Med kjole og maske i hus var det bare å vente på den store dagen. Lørdag 18. februar klokken 18:00. Dagen begynte rolig; sen morgen og sen frokost. Og plutselig begynte jeg å få det travelt, med 2,5 time på å ordne meg. Og det er ikke mye for en jålete fjolle... :-P

Jeg hadde planer om å rekke å spise middag, ettersom det ikke skulle serveres mat på ballet. (Med unntak av en nattpølse.) Maten laget mannen min, og den lå klar på asjetten, men tiden løp fra meg. Dusj, sminke, hår, undertøy... 10 minutter før jeg måtte dra ble kjolen snørt igjen, og pulsen steg. Middagen måtte bare være middag, for jeg skulle også plukke opp to av vennene mine. Mannen stilte som sjåfør denne kvelden - og han var like stresset som meg. Jeg hev på meg smykker og kåpe og rakk ikke se meg i speilet engang. Rasket med meg maska mi og maska til kameraten min og vi kastet oss i bilen. Og så måtte vi snu etter et stykke fordi jeg hadde glemt billetten... *stønn* Den hang jo godt på kjøleskapet. ;-) 

Et kvarter forsinket så fikk vi hentet de to andre og kom på mirakuløst vis frem til konserten fem minutter før den skulle starte. Vi rakk såvidt å komme inn! Da jeg skulle sette meg hørte jeg noe rakne, og det gikk et sting i kjolen. Ikke noe stort problem, bare en fold som ikke lenger hang der den skulle. Det var utrolig godt å få satt seg etter en så stressende start.

Konserten i Universitetets Aula var veldig fin, med opera og klassisk musikk. Vi fikk høre Eir Inderhaug, Aksel Kolstad, Margrethe Fredheim, Negar Zarassi, Gjøril Songvoll, Jonas Båtstrand og Trio Valentin.

 
 


Etter konserten var det på tide med fakkeltog til Den Gamle Logen. Vi fikk utdelt fakler og toget dannet seg raskt. Faklene sendte mange glør ut i luften, og det var litt skummelt med tanke på brann i kjolene. Det ble ikke noen fakkel på meg uansett, for jeg hadde mer enn nok med å holde kjolen min oppe med begge hendene, for det var veldig vått i Oslo denne kvelden. Jeg hadde heldigvis også tights under kjolen, for denne turen ble kald, spesielt med kjolen oppover knærne.. %-) De gikk en ganske stor omvei for å komme til Logen, så jeg rakk å bli både kald og stiv. Jeg hadde ikke med meg reservesko, fordi jeg hadde mer enn nok med å bære kjolen, så det gjorde grådig vondt i anklene etterhvert også. Vi var vel enige alle 4 om at vi godt kunne ha tatt taxi, så hadde vi kanskje orket å danse mer enn vi faktisk gjorde.. ;-) Men fakkeltoget var et flott syn, ingen tvil om det!  :-) Dessverre ingen bilder av fakkeltoget ettersom hendene mine var opptatt. ;-)

Da vi kom til Logen var det kø for å komme inn til garderobene for å få hengt av seg, men når det endelig var gjort så pustet vi lettet ut. Men så lett skulle det ikke være for min del.. Jeg klarte å tømme ut hele veska mi i trappa når vaktene skulle sjekke om jeg hadde noe skummelt oppi der. (Hvorfor skulle de gjøre det midt i trappa??) Heldigvis ikke noe flaut som falt ut, men jeg har mistet en av favoritt-sminkekostene mine. Hva lærte jeg av dette? Sikre veska bedre og ikke ha med ting jeg er redd for å miste på ball. ;-)


Vel oppe i den Store Salen fant vi oss en velkomstdrink som smakte utrolig godt for tørste gjester. Ganske snart begynte dansingen og vi gikk rundt og tittet på alle de fine menneskene. Noen hadde virkelig lagt seg i selen og hadde sydd kostymene sine selv. :-) Her er to karer jeg likte godt, de satt foran meg på konserten. :-)Her er den flotte salen og symfoniorkesteret.


Da det var på tide å danse vals fikk jeg svingt meg litt med den ene kameraten min, men det var ikke lett med så stor kjole og så mange mennesker. Både jeg og andre tråkket på kjolen min, så jeg måtte holde den oppe med en hånd mens vi danset. ;-) Dermed ble det ikke så mye dansing på meg, det ble rett og slett for vrient.
En annen utfordring var jo det å gå på do. Noe jeg rett og slett lot være å gjøre hele kvelden. Hvordan i all verden skulle det ha gått til, med så mye kjole!? %-) :-P

Derfor ble det ikke så mye bobler på meg som man skulle tro - det ble denne velkomstdrinken og et glass rødvin. Og her fortsetter den legendariske Nyvold-uflaksen. (Det sies nemlig at en Nyvold forfølges av uflaks.) Rødvinen jeg drakk var nemlig veldig ekkel, for jeg fikk visst bånnslammet! Når jeg kom til bunnen av glasset så fikk jeg noe rart i munnen. Tittet etter og så at det var skikkelig slam i glasset. Som en brukt porsjon med løssnus! Æsj...! Jeg gikk tilbake til baren og viste dem glasset med griset i og sa, med et smil, at det der var jo ikke så koselig å få i glasset da.. De bare mumlet og så tok jeg meg et glass vann og gikk tilbake til de andre..

 Selv om jeg ikke var spesielt tørst så meldte jo sulten seg etterhvert. Med bare frokost i magen så er jo ikke det så rart. De solgte pølser rundt midnatt. Køen var lang, for det var stakkars 3 mennesker som var satt til å servere pølse til alle som ville ha. Likevel synes jeg det gikk veldig radig, og jeg fikk da i meg litt mat. :-) Men Nyvold-uflaksen slo til igjen; halvveis i pølsa så sa det bare "svupp" og så spratt en halv pølse nedover kjolen. Med sennep og ketchup såklart. Pølsa rullet nedover kjolen og la igjen 3 store flekker før den krøp i skjul under bordet... Og mens jeg tørket av griset så godt jeg kunne så kom det en stakkars mann mot meg før han snublet i et trinn og sølte hele hvitvinsglasset sitt på kjolen min..........

Så hadde jeg altså til nå glemt billetten, nesten kommet for sent til konserten, raknet kjolen, tømt hele veska i trappa, drukket bånnslammet i rødvinen, sølt pølse på kjolen og fått dusjet bakdelen i hvitvin. Hehehe... Jommen sa jeg glamorøst..!?! ;-) Men det var jo bare moro da. Jeg tok det med knusende ro, kjolen var jo ikke så dyr uansett. Jeg gikk på do og vasket flekkene, og jeg tror faktisk at de er borte! Praktisk stoff i kjolen gitt! ;-)

Det morsomste med hele kvelden for meg var nok å se på alle de flotte klærne og å ta bilder.. Og selvfølgelig å få være skikkelig prinsesse for en kveld. Men jeg er veldig glad vi ikke går i slike klær hver eneste dag... ;-)

Her er noen av bildene fra gårsdagens fest;

Klokken 2 dro vi hjemover og jeg var veldig glad da jeg kom hjem og kunne tre ut av penskoene og få snørt meg ut av kjolen. Jeg var fortsatt sulten, så når klærne var av så varmet jeg opp og spiste middagen fra tidligere, før jeg la meg klokken 04:00 etter en flott og begivenhetsrik kveld med gode venner.Operaballet skal vi nok på neste år også, og dansekurs har vi allerede begynte å titte etter, for neste år skal vi danse mer ;-) Men jeg skal ha en lettere kjole og en mindre maske i 1013 ? tror jeg.. ;-)

Følg med på www.operaballet.no og bli med neste år du også da vel!? :-D
Share |
Én kommentar

Trine :)

19.feb.2012 kl.21:49

Takk for fint referat og bilder. :) Selv om du var litt uheldig ser det ut til at kvelden stort sett var vellykket. :)

Og når det gjelder kjolen og dansin - er du sikker på at det ikke er sydd fast et bånd innvendig nede i kjolen som er til å ha rundt håndleddet når man danser? :)

Del dine tanker
Personlighetsanalyse:

Abstract thoughts.
Loves reality and abstract.
Intelligent and clever.
Changing personality.
Attractive. Sexy. Temperamental.
Quiet, shy and humble.
Honest and loyal.
Determined to reach goals.
Loves freedom.
Rebellious when restricted.
Loves aggressiveness.
Too sensitive and easily hurt.
Gets angry really easily but does not show it. Dislike unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious.
Realizing dreams and hopes.
Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift.


+ Legg meg til som venn
Share |
stk gjest er på besøk i denne bloggen akkurat nå.

Norske blogger
bloglovin
bloglovin


blogg.no leverer teknologien bak Atelier Nyvold. Bloggen skrives av © Anneline Nyvold og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.

hits